Home


What's New
Arts & Leisure
Fashion & Style
House & Home
Cooking
Family
Holidays
Home & Garden
Parties & Events
People
Professional Advice
Resources
Times of your Life
About Us
Search the Site









Hanukkah Quiz


Happy Hanukkah

Q1: Hanukkah is celebrated during what month?

A. August
B. September
C. October
D. November
E. December

Q2: Hanukkah lasts for how many days?

A. One
B. Five
C. Seven
D. Eight
E. Twelve

Q3: What is the Hanukkah candelabrum called?

A. Yarmulka
B. Latkes
C. Menorah
D. Ketubah
E. Liberace

Q4: How many candles does the Hanukkah candelabrum hold?

A. Five
B. Seven
C. Eight
D. Nine
E. Thirteen

Q5: Who is the Hebrew warrior that's commemorated in Hanukkah?

A. King David
B. Judith
C. Judas Maccabeus
D. King Saul
E. Samson

Q6: Who ordered the Hebrews' Second Temple destroyed?

A. King Antiochus
B. King Herod
C. Pontius Pilate
D. Pharaoh Ramses
E. Emperor Caligula

Q7: The king that ordered the destruction of the Second Temple came from what country?

A. Babylon
B. Egypt
C. Syria
D. Carthage
E. Rome

Q8: What Hannuka game is based on an old German gambling game?

A. Dreidel
B. Cribbage
C. Old maid
D. Go fish
E. Shmendrick

Q9: In 1958, what country's national bank created special coins to be used as Hanukkah "gelt"?

A. United States
B. Canada
C. Israel
D. Bahamas
E. China

Q10: What traditional Hanukkah dish is the Jewish version of potato pancakes?

A. Halvah
B. Blintzes
C. Tsimmis
D. Latkes
E. Cholent

Thanks to Jim Evans for creating this quiz.
Scroll down for answers




girl lighting the Hanukkah menorah






Answers:

  1. E
  2. D
  3. C
  4. D
  5. C
  6. A
  7. C
  8. A
  9. C
  10. D




Top of Page

Back to Hanukkah









Visit our on-line Jewish Store
Books, Music, DVDs, Clothes, Flags and More















Copyright 2004-2007 ClevelandWomen.Com. All Rights Reserved.
Questions or Comments? E-Mail us at:
Support@ClevelandWomen.Com